torsdag 25 mars 2010

FÖRVIRRAD SJÄL..


Tänker på allt samtidigt hela tiden.. Kanske är det just därför jag ska genomföra en gastroskopi (hjälp!) kameran sitter på en ...slang? den ska in uppifrån o inte nerifrån.. Jag är rädd..

Sen tänker jag på ekonomi, pengar som förhoppningsvis rullar in snart, undrar om det finns många därute som funderar över skatteåterbäringen.. tex.
Att jag vill börja träna men aldrig får arslet ur vagnen är ett som är säkert men vad tror man om det här istället?:




Om de olika träningsformerna


Astanga my Spirit yoga
Vår Astanga utgår ifrån den klassiska och uråldriga astangayogan med tusentals övningar. Övningarna görs utefter gruppens dagsform och klasserna är lätta att förstå och hänga med i. Både lugna mjuka övningar för rörlighet och tuffare styrkeövningar blandas, alla ger ökat energiflöde och cirkulation i kroppen och klassen blir till din individuella träning när du möter dig själv.. I Astanga my Spirit yoga ges utrymme för kursledaren att improvisera utifrån gruppens behov och nivå av närvaro med syfte att frigöra individens och gruppens energinivå och medvetenhet samt främja en hälsosam och energifylld livsstil.


Kundaliniyoga
Kundaliniyoga var till en början bara till för yogamästare och deras utvalda lärljungar.
Till västvärlden och den stora allmänheten kom kundaliniyogan först på 1960talet genom yogamästaren Yoga Bhajan. Kundaliniyoga kallas även folkets yoga eftersom den passar nybörjare såväl som mer erfarna yogis.
Övningarna är omväxlande och dynamiska. Man arbetar med andningskontroll och kroppslåsningar för att komma åt kroppens och sinnets fulla potential och balansera nervsystemet. I varje pass ingår förutom fysiska övningar även andningsövningar, meditation och chanting.
Målet med kundalniyoga är att komma åt och utnyttja den egna livskraften till fullo.



Medicinsk yoga
Vår Medicinska yoga är inspirerad av Kundaliniyoga traditionen. Lätta fysiska övningar kombineras med djupandning, meditation och avslappning. Vid studier på Danderyds sjukhus har det visat sig att denna form av yoga leder till lägre blodtryck och minskade halter av stresshormonet kortisol. Den som tränar upplever ofta att både sömnen och hälsan förbättras avsevärt.


Yoga Flow
En dynamisk yoga med en härlig blandning av Astangayoga, Kundaliniyoga och Hathayoga. Sol & Mån-hälsningar, stående, sittande och liggande asanas. En viktig aspekt är fokus på andning och avspänning samtidigt som du ökar din uthållighet, flexibilitet och styrka. Passen avslutas alltid med en guidad djup-avslappning.Varje vecka har ett tema där vi bekantar oss med chakrasystemet och kundalinienergin.

Poweryoga
Med Poweryoga kan du bli vältränad och stark som en atlet, smidig och graciös som en dansare.
Du uppnår en mental styrka, högre kroppskännedom samt ett inre lugn.
Här gäller det att lyssna inåt, följa känslan och att arbeta med kroppen.
Syftet är att bygga upp kroppen (styrka, rörlighet, smidighet och balans)
Din personliga förutsättning bestämmer intensiteten. Lyssna till vad Din kropp säger.

Pilates
Pilates utvecklades på 1920 talet av Joseph Pilates. Upphovsmannen lovar att du redan efter första gången märker skillnaden, efter 10 gånger ser du skillnaden och efter 20 gånger har du fått en helt ny kropp. Pilates är mycket bra för att öva upp flexibilitet och styrka. Betoningen ligger på att förbättra hållningen, kroppsmedvetenhet, andning och en förstärkning av kroppens "kärna", det vill säga magmusklerna och de lägre ryggradsmusklerna.




Om jag bara ngn gång kunde starta upp ngt projekt oavsett vad det gäller skulle säkert allt annat lossna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar