fredag 26 mars 2010

Matförslag:





En rykande varm fiskgryta med saffran- och tomatsmak känns både vällagad och välkomnande.
Ingredienser
4 port
600 g fiskfilé, lax eller vit fisk (Jag kör på lax eller en sån där blandpåse)
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 purjolök
smör
2 dl crème fraiche gourmet saffran& tomat (Här dubblar jag till 2 st förp)
1 dl vatten
1 tomat
Hottar upp såsen med kräftstjärtar samt lite chili tror jag..
Vitt vin?
Gör så här Dela fisken i portionsbitar, salta och peppra. Skär purjolöken i bitar. Fräs i smör i en gryta. Tillsätt crème fraiche och vatten. Lägg ner fisken i såsen. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tärna och strö över tomaten, låt bli varmt. Servera med kokt ris. Källa: Smakpremiär, Creme Fraiche
TAGET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar